recept för bullar

receptet skulle bli 25 bullar men vi gångrade receptet med 4 så då såg receptet jag gjorde från ut såhär: för mamma brukar göra på 1 liter mjölk så alltså gångrade vi de med 4.

DEG:
100 g jäst (jäst för söta degar)
300 g smör eller margarin
1 L mjölk
2 dl strösocker
4 krm salt
4 tsk malen kardemumma
ca 28 dl mjöl (jag hade i 22 dl tror jag)

FYLLNING:
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
4 tsk kanel

PENSLING:
4 ägg (jag använde bara 1 ägg och de räckte för alla bullar)

GARNERING:
pärlsocker


GÖR SÅ HÄR:
smula ner jästen i en degbunke. smält matfettet och tillsätt mjölken så de blir fingervarmt (37 grader). rör ut jästen i lite degvätska och tillsätt sedan resten. Tillsätt socker,salt och kardemumma och sen rör om.

Använd gärna en elvisp med degkrokar eller en hushållsmaskin för att kunna arbeta in all mjöl i degen. Degen ska bli mjuk och och smidig. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter med en duk över degen.
Efter degen har jäst i 30 minuter så dela upp degen i 8 delar beroende på hur mycket deg det blir. Kavla sedan ut degen i en rektangel och he sedan på smör,socker och kanel. rulla sedan ihop degen och skär i så tjocka bitar du vill ha.
Lägg sedan bullarna på plåten och låt jäsa i 40 minuter. Glöm inte att lägga en duk ovanpå.
Efter 10 minuter tar du bort duken och penslar på med ägg som du har blandat om i ett glas eller något. Strö sedan på pärlsocker och he in den i ugnen i 10 minuter. mitten av ugnen. Ugnen ska vara på 225 grader.
Ta ut dom och lägg dom på ett galler för att de ska svalna.
Hejdå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback